NOVE MERE Kriznog štaba! Bašte od danas DO 23:00!

3538

Štab za vanredne situacije opštine Kula danas je zasedao kako bi doneo izmenu na već postojeće mere povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, sprečavanje i gašenje epidemije Covid-19.

Izmena se odnosi na radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Kula koji imaju bašte. Radno vreme takvih objekata produžava se do 23:00 časova, s tim da se to odnosi samo na bašte. Nakon 21:00, pa do 23:00 časova posluženje će se vršiti samo u baštama ugostiteljskih objekata.

Ugostitelji koji nemaju bašte radiće i dalje do 21:00 časova.

Podsetimo se da je Štab za vanredne situacije opštine Kula u subotu, 04. jula, doneo odluku da u zatvorenom prostoru broj ljudi na proslavama i okupljanjima ograničava do 100 lica, a na otvorenom do 500 uz pridržavanje fizičke distance od 1,5 m, radno vreme ugostiteljskih objekata kao i rad kladionica definiše se od 07:00 do 21:00. Uvodi se i ponovna dezinfekcija svih javnih ustanova.

Takođe je rečeno da je epidemiološka situacija u opštini Kula redovna ali da su mere donete da bi se sprečilo da iz drugih opština, koje su nova žarišta, dođe do širenja virusa Covid-19.

Apelujemo na građane da poštuju sve mere i preporuke Štaba za vanredne situacije!