APEL na građane da poštuju mere da se ne bi uvodilo VANREDNO STANJE!

2739

Okružni štab za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga uputio je apel na građane da se pridržavaju mera u vreme pandemije virusa Covid-19.

Kako stoji u apelu, s obzirom na činjenicu da je u poslednjih par dana broj obolelih značajno povećan, zdravstveni sistem nam je prenapregnut. S tim u vezi, upućen je apel građanima da se pridržavaju svih propisanih mera kako bi svi oboleli mogli da imaju adekvatnu zdravstvenu negu i zaštitu.

Apel se takođe upućuje na sve institucije, vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju propisanih mera kako kontrole lica pri ulasku u sve institucije na području Okruga, tako i na mere distance u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

Neophodno je da pokažemo sada najveću odgovornost u ličnom ponašanju i primeni svih mera, kako bi sačuvali na prvom mestu zdravlje svih građana zatim zdravlje svih zdravstvenih radnika, funkcionisanje zdravstvenog sistema i na kraju funkcionisanje i privrednog sistema o kojem takođe moramo da vodimo računa, istaknuto je u Apelu povodom preduzimanja mera na suzbijanje virusa Covid-19.

Apel se odnosi i na sve kompanije mala i srednja preduzeća, zanatske radnje da se pridržavaju mera zaštite na radu i mera propisane zaštite od virusa Covid-19.

Okružni štab za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga zamolio je sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost, solidarnost i jedinstvo u ovom nimalo lakom trenutku kako bismo iz ovoga izašli kao pobednici u suprotnom preti nam uvođenje vanrednog stanja ukoliko ne budemo poštovali naredbe Vlade Republike Srbije i naredbe grada i opština!