Gde građani naše opštine putuju u vreme virusa Covid-19?

1674

Preporuka Ministarstva zdravlja Repubilke Srbije je da tokom pandemije izbegavamo putovanja u okolne zemlje. Na tu temu kontaktirali smo neke od turističkih agencija na teritoriji opštine Kula kako bismo od njih saznali više o tome za koje se destinacije naši sugrađani najviše interesuju.

Izvor: pixabay.com

Marta Bulatović Solda iz agencije Titel prevoz u Kuli rekla nam je da su u ponudi bile najviše Grčka i Hrvatska sa naglaskom na Makarsku Rivijeru. Međutim, u Grčku je nemoguće ući do 15. jula, tako da državljani Srbije trenutno na raspolaganju imaju samo hrvatsko primorje. U Hrvatsku naši državljani mogu ući isključivo sa vaučerom, bez samoizolacije od 14 dana. Pre putovanja neophodna je registruja na sajtu Enter Croatia.

U odnosu na prošlu godinu interesovanja za putovanja ima, ali mnogo manje, jer je narod obazriv zbog situacije sa virusom u regionu, rekli su nam iz ove agencije. S obzirom da je ova godina drastično slabija što se tiče interesovanja putnika u odnosu na prethodne, građani se odlučuju za izlete po Srbiji a najpopularnija su hodočašća. Ove godine hit među turistima naše opštine je predivan izlet i obilazak manastira Tumane.

Oni građani koji su uplatili aranžmane do 15. marta, odnosno pre proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, agencija im izdaje namensku potvrdu (vaučer) koju mogu iskoristiti do 31. decembra 2021. godine. Ukoliko je ne iskoriste, novac će im biti vraćen do 01. januara 2022.

Izvor: pixabay.com

A što se tiče Crvenčana, Siniša Uzelac, direktor agencije BulkaTurs iz Crvenke rekao nam je da su već dugi niz godina oni najviše zainteresovani za Grčku i Crnu Goru. S obzirom da ni u jednu od ove dve zemlje trenutno ne možemo, agencija BulkaTurs u svojoj ponudi ima krstarenje Dunavom i Savom za 2.600 i 2.900 dinara sa ručkom, u sklopu kog je i obilazak Avalskog tornja.

Kako smo saznali iz ove agencije, oni imaju 25 svojih turista trenutno u Grčkoj koji će se bez problema vratiti u Srbiju po isteku aranžmana.

Možemo zaključiti da su građani opštine Kula veoma obazrivi s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazi Srbija ali i ceo svet i samim tim se opredeljuju za odmor unutar granica svoje zemlje.

A koja je vaša destinacija za savršen odmor ove godine?