Upriličen svečani prijem za đake generacije opštine Kula

1876

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić ugostio je u svečanoj sali đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije kulske opštine i tom prilikom im uručio laptop računare.

Predsednik opštine Kula u svom obraćanju đacima rekao je da mu je zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti đake generacije, njihove roditelje i direktore škola.

Svake godine u ovo doba u opštini Kula svi se lepo osećamo jer nas ovakva svečanost podseti na neke prave vrednosti i pravi put kako se postaje uspešan, Vrednim radom i odgovornim odnosom prema poslu, a vaš posao je u ovom momentu školovanje. Istakao je predsednik.

Takođe je dodao da su mladi, uspešni i vredni ljudi potrebni ovoj državi i opštini i da će baš oni dopirneti lepšem, sigurnijem i zdavijem mestu za život. Posavetovao je đake da se kasnije u životu podsete kako se daju rezultati jer je za ovaj postignut rezultat ključan njihov rad.

Na kraju je podsetio đake da opština Kula u oktobru raspisuje konkurs za stipendije i da na taj način daje dodatnu podršku u daljem školovanju svojim đacima.

Đake je na tradicionalnom prijemu dočekala i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, Dragana Potpara koja je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je ove godine u većem broju na mestu đaka generacije zatekla ženski pol i dodala da joj je drago zbog toga što imaju priliku da i ove godine ugoste najbolje učenike kulske opštine.

Današnjem prijemu đaka generacije prisustvovali su i Karolj Valka, zamenik predsednika opštine, Jelena Pavkov i Strahinja Paravina, pomoćnici predsednika opštine Kula.

Đaci generacije 2019/20 u kulskoj opštini su:

  1. OŠ „Petro Kuzmjak”, Ruski Krstur – Milica Malinović
  2. OŠ „20. oktobar”, Sivac – Ana Dobrijević
  3. ŠOMO Kula – Ana Stojanović
  4. OŠ „Isa Bajić”, Kula – Anastasija Mrkić
  5. OŠ „Petefi brigada”, Kula – Katarina Balint
  6. OŠ „Vuk Karadžić”, Crvenka – Jelena Kosović
  7. STŠ „Mihajlo Pupin”, Kula – Danilo Toskić
  8. Gimnazija „Petro Kuzmjak”, Ruski Krstur – Tereza Budinski
  9. Ekonomsko-trgovinska škola, Kula – Milica Babić