Đaci generacije o svojim uspesima i planovima za budućnost!

1902

Opština Kula ove godine može da se pohvali sa devet đaka generacije, iz šest osnovnih i tri srednje škole u opštini.

Da bi bio izabran za đaka generacije, učenik mora da ispunjava osnovne kriterijume kao što su skroz odličan uspeh (5,00) kroz sve godine školovanja, sa primernim vladanjem, mora biti Vukovac. Takođe se vrednuju diplome sa takmičenja koja organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Neke škole u našoj opštini vrednuju i uspehe učenika na kulturnim i sportskim smotrama. Škole su, takođe u mogućnosti da donesu individualni pravilnik o odabiru đaka generacije u svojoj ustanovi.

Osnovne škole u Kruščiću i Liparu, kao i Srednja stručna škola u Crvenki, ove godine nisu imale đaka generacije jer nijedan od đaka nije ispunjavao kriterijume.

Ovom prilikom, razgovarali smo sa đacima generacije srednje Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli, Milicom Babić i osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Crvenke Jelenom Kosović. Njih dve su sa nama podelile svoje planove za budućnost, vizije i želje.

Biti đak generacije je divan osećaj, to „zvanje“ je samo potvrda dugog i predanog rada u školi za ove četiri godine. Moji planovi za budućnost su da završim studije i zaposlim se u struci. Upisala sam Filozofski fakultet u Novom Sadu smer Komunikologija i odnosi sa javnošću. Komunikologija je novi smer na fakultetu, veoma mi se dopao, jer volim da komuniciram sa ljudima, pomažem im, isto tako je mnogo vezano za medije što mene takođe vrlo interesuje, rekla je Milica Babić.
Milica se u slobodno vreme druži sa prijateljima, čita knjige i uči nove jezike, a sebe za deset godina vidi kao ostvarenu mladu ženu, koja radi posao koji voli, ispunjena je i srećna.
Svakome bih preporučila svoju školu, jer budući đaci stvarno mogu da dobiju mnogo znanja, da spoznaju i steknu neke nove veštine, profesori su odlični i vrlo predani svom poslu rekla je Milica za naš portal.
Jelena Kosović, đak generacije 2019/20. osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Crvenke
Jelena Kosović, đak generacije u crvenačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić” podelila je sa nama svoja interesovanja i planove za budućnost. Pored ovog ogromnog uspeha u školovanju, Jelena se bavi plivanjem i veoma je uspešna u tome.

Osećaj je veoma lep, jer sam uspela da ostvarim svoj cilj i san. Ponosna sam na sebe jer nisam odustajala od svog cilja i veoma sam srećna što sam ostvarila toliki uspeh.Upisaću Srednju medicinsku školu u Subotici pošto volim medicinu od malena, veoma me interesuje i ne vidim to kao neki dosadan i naporan izbor već kao novi izazov koji me čeka, rekla je Jelena za naš portal.

Jelena u slobodno vreme trenira, bavi se plivanjem i ide u teretanu, kada uspe da pronađe vremena druzi se sa drugarima ili gleda filmove i čita knjige. Kaže da joj je osnovna škola pružila veliku količinu znanja koju nastavnici dele na neki drugačiji, interesantniji način, kao i da joj je pružila priliku da stekne razna životna iskustva i prijateljstva.
Sebe za deset godina vidim kao ostvarenog sportistu sa mnogo medalja i dostignuća i kao jednog veoma srećnog i zadovoljnog zubnog tehničara, dodala je Jelena.
Jeleni i Milici, kao i svim ostalim uspešnim đacima u našoj opštini želimo da ispune sve svoje želje i planove i da u punom sjaju predstavljaju mesto u kom su ostvarile svoje prve uspehe.