Odlaže se Trka prijateljstva

619

Nakon današnjeg zasedanja Štaba za vanredne situacije opštine Kula, organizatori Trke prijateljstva obavestili su građane Kule kao i sve zainteresovane trkače, da se Trka prijateljstva odlaže zbog situacije sa virusom Covid-19.

Poštovani trkači, prijatelji sporta, na današnjoj sednici kriznog štaba opštine Kula 15. jula 2020. i konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Srbije odlučeno je da ODLOŽIMO Trku Prijateljstva Kula zakazanu za 01. avgust 2020.

Mi promovišemo zdrave načine života kroz trčanje i rekreaciju, te je zdravlje učesnika na prvom mestu, pa tek onda sve ostalo.

Za sada planiramo održati ovu trku u jednom od narednih termina u zavisnosti od epidimiološke situacije. Tačan datum će biti određen kada nam to okolnosti dozvole, dve nedelje pre održavanje manifestacije. 11 godina gradimo svoj imidž i reputaciju koju ne želimo dovesti u pitanje i ugroziti nečije zdravlje zbog nepromišljenih poteza. Naša misija je organizacija i promocija zdravih navika, događaja koji inspirišu i stvaraju boljeg pojedinca i društvo u pozitivnom okruženju i prijateljskim odnosima.

Nadamo se da će taj dan brzo doći, u septembru ili oktobru i zajedno da slavimo radost života i trčanja. Do tada budite zdravi, vredno trenirajte i pazite na sebe i druge, istakao je Zdravko Mišović, organizator Trke prijateljstva.

10. Trka prijateljstva / Foto: Tomi Tamaš