Koliko restorani snose POSLEDICE KORONE?

1959

Situacija sa korona virusom u Srbiji se znatno pogoršala, nemamo informacije o tome kada će i kako stati agonija vezana za to. Prvi na udaru se našao turizam, pa samim tim i ugostiteljstvo koje je jedna od najprofitabilnijih grana privrede naše zemlje.  Maske i određena distanca su obavezne, zabrana okupljanja ograničena do 10 ljudi, ugostiteljski objekti rade skraćeno i definitivno oni najviše osete posledice kako virusa, tako i mera koje idu sa njim.

Tradicionalni Restoran Ćuprija u Kuli već tri decenije predstavlja mesto za okupljanje ljubitelja dobre hrane i još boljeg pića, uvek rapoloženih za druženje i priču. Nije lako odoleti izazovima modernog doba i očuvati ono iskonsko, dobro i vredno, ali je svakako neprocenjivo uspeti u tome, što i jeste glavna odlika ovog restorana.

Anđelija Radović, vlasnica Restorana Ćuprija za naš portal je rekla da se u ovo doba korone susreću sa vidno oslabljenim prometom, s obzirom da je letnja sezona, sezona svadbi, rođendana, matura i drugih proslava, a da je sve to ukinuto i ograničeno novim merama, ali i samim strahom koji je u velikoj meri prisutan kod ljudi. Prema njenim rečima, u Restoranu Ćuprija se trude da primenjuju sve propisane mere zaštite jer je strah od zaraze prisutan kako kod gostiju, tako i kod zaposlenih.

Što se tiče situacije sa gostima, neki se pridržavaju mera, ali ima i onih koji to ne čine. U tim situacijama, zaposleni se trude da im na što lepši način sugerišu da je nošenje maski obavezno kao i distanca, međutim ima onih koji ne žele ni maske, ni distancu. Ima i onih koji ih dovode u neprijatne situacije pitanjem „Kako ćemo jesti sa maskom?“, na sreću više je onih koji se mera ipak pridržavaju.

Ko preživi, pričaće! Rekla nam je Anđelija, na pitanje da li će ugostitelji u našoj opštini brzo prevazići krizu.