Počela rekonstrukcija puta u užem centru Kule: Mole se građani da SUTRA DO PODNE preparkiraju svoja vozila

1791

JP „Putevi Srbije“ najavilo je juče potpunu obustavu saobraćaja u najužem centru Kule. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić podsetio je da su u toku radovi na potpunoj rekonstrukciji tzv. vrbaškog mosta, koja je izdejstvovala jednu rutu, koja se u praksi pokazala kao ne baš funkcionalna. Stoga je nakon dva dana na sednici Saveta za saobraćaj i Saveta za bezbednost nađeno rešenje za propuste koji su uočeni, a koji su i građani sami prijavljivali, rekao je predsednik Miljanić

Pojačano je prisustvo policije, pojačano je prisustvo radnika „Vojputa“ koji vrše dodatnu signalizaciju, postavljene su vibro trake koje usporavaju saobraćaj i upozoravaju vozače da uspore i postavljena je svetlosna signalizacija. Zatvaranje ovog dela puta je predviđeno projektom radova. Radi se izmena instalacija i način rada na ovoj deonici zahteva da se radovi izvedu u obe trake, tako da će potpuna obustava saobraćaja nastupiti sutra, rekao je Miljanić. On je rekao da zaobilaznica ostaje ista, ali se menja trasa kad je u pitanju linija za autobuski prevoz. Autobusi koji dolaze iz Novog Sada će zaobilaznicom putnike ostavljati i primati nove na uslovnoj stanici prema Crvenki, dok će autobusi koji dolaze iz pravca Sombora ići preko Ul. Ise Bajića i spustiti se niz Stevana Sremca do autobuske stanice gde će ostavljati i primati putnike.

Poseban problem jesu kamioni, čiji se poseban udar očekuje krajem meseca zbog početka kampanje, ali su u celu priču uključeni predstavnici Šećerana kako bi na vreme organizovali transport. Sigurno je da će redovan komfor i način života biti narušen građanima Kule, a posebno onima koji žive na ovoj deonici, ali trebamo svi biti svesni da radovi koji traju 40 dana rešavaju pitanje saobraćajnice u narednih 30 godina, rekao je Miljanić. Biće mesec dana naporno funkcionisanje, pogotovo jer je u pitanju najuži centar grada, ali se lokalna samouprava u saradnji sa svim službama potrudila da nađe rešenje da najmanje naruši redovan ritam. Za sve stanare zgrada biće obezbeđen alternativni parking za sopstvena vozila, koji će biti na autobuskoj stanici.

Situacija će se pratiti na dnevnom nivou i sve što se u praksi pokaže kao nepraktično menjaće se i prilagođavaće se novonastaloj situaciji, zaključio je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

U narednim danima razmotriće se promena trase kojom će se kretati autobusi zbog rasterećenja saobraćaja, naš portal će vas o tome blagovremeno obavestiti. Do tada, molimo sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju postavljene privremene signalizacije, da poštuju ograničenje brzine i da koriste alternativne putne pravce istaknute na mapi.

Izvođači radova uputili su posebnu molbu svima koji žive u ulici Maršala Tita, da sutra do 12 sati (podne) preparkiraju svoja vozila jer će glavna ulica biti zatvorena zbog radova u popodnevnim časovima!