Zakazana četrnaesta sednica lokalnog parlamenta

534

Predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić zakazao je četrnaestu sednicu lokalnog parlamenta za četvrtak 6. avgust u 10:00 časova.

Pred odbornicima će se naći petnaest tačaka dnevnog reda od kojih je prva predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Kula za period januar – jun 2020. godine, kao i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kula za isti period. Sledi predlog Odluke o: otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Kula: N&M Projekt d.o.o. Kula, Ivani Đekić PR Autoprevoznik Đekić Trans, Đekić Novici iz Kule, Partizanska 13F, Medojević Dragoljubu iz Kule, M. Tita 356 i Damnjanović Miljani iz Sivca, Malostaparska 23.

Zatim, predlozi Odluka o: umanjenju vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini opštine Kula, pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kula i raspisivanju javnog oglasa za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kula, javnim priznanjima i nagradama opštine Kula i izmeni Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom i poboljšanju uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece pri obrazovanju i vaspitanju.

Na dnevnom redu je i predlog izmene Kadrovskog plana Opštinske uprave Kula, kao i predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Kula za 2020. godinu i predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kula za 2020. godinu. Odbornici će razmatrati Izveštaje o radu ustanova čiji je osnivač opština Kula za 2019. godinu: Kulturni centar Kula, Dom kulture Crvenka, Dom kulture Sivac, Dom kulture Ruski Krstur, a na dnevnom redu će se naći i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom za 2021. godinu ovih ustanova.

Takođe, na dnevnom redu je predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Prečistač Vrbas-Kula“ Vrbas za 2020. godinu i Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Posebnog programa za korišćenje sredstava iz budžeta opštine Vrbas i Kula JKP „Prečistač Vrbas-Kula“ Vrbas za 2020. godinu.

Kao i predlog Rešenja o: razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora, razrešenju i imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora JKP čiji je osnivač opština Kula, izmeni Rešenja o imenovanju Komisije za utvrđivanje naziva ulica i određivanju praznika opštine Kula.

Foto: Nemanja Janjanin