U Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm: U Bačkoj GRAD i OLUJNI VETAR

1396

Oko 16 sati okolinu Sombora zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Najveću štetu na teritoriji Sombora pretrpeo je Bački Monoštor. Ovde u mestu led je padao u dva navrata, a bio je i veličine ping pong loptice.

Olujni vetar čupao je drveće, a na nekoliko mesta pokidani su i električni vodovi, a stradao je i crep na kućama. U polju su najveću štetu pretrpeli soja i kukuruz. Led sa jakim vetrom brisao je sve pred sobom. Meštani ne pamte ovakvo nevreme.

Kolika je stvarna šteta na poljoprivrednim usevima znaće se tek sutra kada ekipe budu mogle u njive i kada se voda malo povuče. Soja, kukuruz i industrijska paprika za sada izgledaju najlošije. U Somboru nije bilo leda, ali je pala velika količina kiše, pa su gradske saobraćajnice više od pola sata bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja, navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Izvor: RTV