Da li ove godine imamo šanse za letovanje u Crnoj Gori?

1795

Crna Gora je razmatrala opcije o otvaranju granica za zemlje regiona, ali konačna odluka koju je donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti jeste da državljani još šest zemalja mogu bez testova ili karantina, da uđu u Crnu Goru. Međutim, na tom spisku i dalje nema Srbije!

Izvor: pixabay.com

Granice se otvaraju za državljane Azerbejdžana, Belorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea i to već od danas.

Nacionalno kordinaciono telo (NKT), koje je u Crnoj Gori zaduženo za donošenje odluka vezanih za restriktivne mere, nedavno je omogućilo ulazak u Crnu Goru srpskim građanima, ali isključivo onim koji sebi mogu da obezbede putovanje privatnim avionima i to sa dokazom o negativnom nalazu na PCR testu ne starijem od 72 sata.

Na zelenoj listi Crne Gore nalaze se: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Alžir, Andora, Azerbejdžan, Barbados, Belorusija, Brunej, Fidži, Filipini, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kanada, Kina, Kuba, Lihtenštajn, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Mongolija, Mozambik, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Rusija, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

Na žutoj listi su Albanija, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, Kosovo, Liban, Sejšeli i Singapur. što znači da u Crnu Goru mogu ući ukoliko imaju negativan test na korona virus.