Vozaču „automobila smrti” PRODUŽEN pritvor

3573

Mesec je prošao od stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Vozač automobila M.S. (23) iz Ruskog Krstura, koji je zadobio lakše telesne povrede, tereti se da je kao vozač putničkog automobila, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal.

On je uhapšen i nalazi se i dalje u pritvoru zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginule tri osobe, a još dve teško povređene.

M. S. je rešenjem sudije Višeg suda u Somboru za prethodni postupak pritvor produžen do 3. septembra jer i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, koji još uvek nisu saslušani, i na taj način ometati istragu koja se vodi pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru – potvrdila je za „Dnevnik” portparolka Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

Pritvor se produžava i jer postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna preko deset godina zatvora, a način izvršenja i težina posledica su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti pravilno vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća koja je opštinu Kula zavila u crno dogodila se 5. jula, u noći između subote i nedelje oko pola četiri, kada je „reno megan”, u kojem je bilo šestoro mladih, sleteo s puta. U trenutku nesreće, niko od putnika nije imao vezan sigurnosni pojas.

Na licu mesta poginule su Tatjana Gudz (15) i Božidarka Đukić (23), dok je Marija Fekete (17) izvučena iz auta živa, ali je preminula u bolnici. Teške povrede zadobili su J. V. (18) i M. S. (14), dok je vozač  zadobio lakše povrede.

M.S. iz Kule i J. V. iz Ruskog Krstura, koji su teško povređeni, u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, s povredama opasnim po život, nakon nesreće su prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Kuljani ne pamte da se ikada dogodila tako velika tragedija u kojoj su izgubljeni mladi životi. Povodom te teške saobraćajne nesreće u opštini Kula 7. jul je bio proglašen za Dan žalosti.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Izvor: Dnevnik.rs