Formirana lokalna vlast u Vrbasu, Odžacima, Apatinu i Somboru – Kula bez izbora: Vlast NEPROMENJENA!

4164

U Vrbasu, Odžacima, Apatinu i Somboru održane su konstitutivne sednice lokalnog parlamenta i usvojen je izveštaj Izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora, izabrani su predsednik i zamenik predsednika opštinskog parlamenta i postavljen sekretar Skupštine.

izvor: pixabay.com

VRBAS

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Vrbas održanoj danas u 10.00 časova, Predrag Rojević izabran je za predsednika opštine Vrbas. Milan Glušac koji je do sada obavljao funkciju predsednika Privremenog organa opštine Vrbas, izabran je za zamenika predsednika opštine. Predsednik Skupštine opštine Vrbas je Sanja Žigić.

Predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojevic

ODŽACI

Za predsednika SO Odžaci postavljen je Goran Đaković iz Odžaka koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju. Za njegovog zamenika, izabrana je Aleksandra Ćirić iz redova SNS-a, dok je za sekretara SO Odžaci izabran Miloje Lepojić.

Nakon konstitutivne održana je i druga sednica novog saziva lokalnog parlamenta na kojoj je za predsednika opštine izabran Goran Nikolić iz Odžaka. Na njegov predlog za zamenika predsednika opštine izabrana je Dejana Salaj iz Odžaka, kao i članovi Opštinskog veća: Andrija Hajdu, Nebojša Nikolić, Igor Novaković, Milivoje Radojičić, Nikola Krivokuća, Ivana Pustinjaković, Jožef Klenanc.

Konstituisanjem Skupštine opštine i izborom izvršnih organa vlasti prestao je i mandat Privremenog organa opštine Odžaci.

Podsetimo da je Goran Nikolić bio poslanik u Skupštini Republike Srbije u periodu od 2016. do 2020. godine.

Izvor: 025.rs

APATIN

Skupština opštine Apatin izabrala je na današnjoj konstitutivnoj sednici Dubravku Korać za novu predsednicu opštine. Koraćeva je time postala jedan od najmlađih predsednika opštine u Srbiji.

Dubravka Korać je rođena 07. decembra 1988. godine. Nakon što je osnovno i srednje (Gimnazija „Nikola Tesla“ Apatin 2003-2007) obrazovanje završila u Apatinu, visoko obrazovanje Dubravka je stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Završila je diplomske akademske studije master psihologije, usmerenje Industrijska psihologija i menadžment ljudskih resursa.

Takođe je završila i obuka za trenera – sportskog učitelja na Fakultetu za sport u
Novom Sadu 2013. godine i obuku za somelija na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2012. godine.

Dubravka je radila kao profesor psihologije u Gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu od 01. februara 2014. godine do 31.avgusta 2015. godine.

Zatim je postala savetnik za planiranje karijere u Nacionalnoj služba za zapošljavanje u Novom Sadu i na tom mestu bila od 01. oktobra 2015. godine do 22. maja 2016. godine.

U prethodnom mandatu vršila je funkciju zamenika predsednika opštine. Na to mesto došla je 23. maja 2016. godine.

izvor: soapatin.org

SOMBOR

Na današnjoj konstitutivnoj sednici za novog gradonačelnika Sombora izabran je Antonio Ratković,  koji je u prethodnom mandata bio zamenik gradonačelnice grada Sombora. Za predsednika Skupšine grada Sombora izabran je Zoran Rus. 

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, Izvor: Grad Sombor

KULA

U opštini Kula lokalni izbori bili su u decembru 2018. godine i tada je za predsednika opštine izabran Damjan Miljanić.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je inženjer elektortehnike računara i
telekomunikacija i diplomirani ekonomista. Osnovnu (Osnovna Škola „Petefi Brigada“) i srednju školu (Srednja Tehnička Škola ,,Mihajlo Pupin“–Eletrotehničar automatike) završio je u Kuli. Oženjen je, otac dvoje dece. Pre nego što je došao na mesto predsednika opštine, Damjan Miljanić je bio direktor JKP “Komunalac” Kula.

06. avgusta ove godine održana je sednica Skupštine opštine Kula na kojoj je dotadašnji predsednik Skupštine Velibor Milojičić, podneo ostavku. Odbornici su, tom prilikom, za novog predsednika Skupštine opštine Kula izglasali Bobana Damjanovića

Zorica Demković ostala je zamenik predsednika skupštine, a Milorad Vuksan je takođe ostao na mestu sekretara SO Kula.

.