ODŽACI – Realizacija sistemske pomoći sportskim klubovima

422

Nebojša Nikolić, član Opštinskog veća, sa sekretarom Sportskog saveza opštine Odžaci, Mihajlom Sujer, održao je sastanak u prostorijama Mesne zajednice Lalić sa predstavnicima osnovne škole, fudbalskog kluba i sekretarom mesne zajednice, pridržavajući se mera koja je propisala Vlada Republike Srbije u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

Povod posete bila je realizacija sistemske pomoći sportskim klubovima u svim naseljenim mestima, u vidu torbe za prvu pomoć, seta za motoričke sposobnosti – kondicione treninge i laptopa. Oprema je od danas dostupna za korišćenje svim sportistima Lalića, a pre svega deci.

Osnovna škola je, kao važan faktor u animiranju dece za sport, preuzela deo opreme na korišćenje, dok će torba za prvu pomoć biti u FK „Panonija“ Lalić. U razgovoru je istaknuta važnost sportske infrastrukture i njenog održavanja za razvoj sporta u Laliću. Učesnici razgovora složili su se da će maksimalno doprineti da se što više dece uključi u sport.

Član Opštinskog veća istakao je podršku lokalne samouprave za sve aktivnosti sportskih organizacija u smeru razvoja sporta i napomenuo otvorenost za saradnju u animiranju što većeg broja dece da se bave sportom.