Održan sastanak povodom razvoja dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji opštine Kula

486

Na današnjem sastanku u svečanoj sali Opštine Kula okupio se značajan broj dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i predstavnika privrede koji su razmatrali trenutno stanje i buduće aktivnosti kada je reč o dobrovoljnom vatrogastvu na teritoriji opštine Kula.

U uvodnom obraćanju, predsednik SO Kula Boban Damjanović pozdravio je sve prisutne, posebno incijatore ovog sastanka, a to su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Sektora za vanredne situacije.

Na sastanku je istaknuta važnost ulaganja u dobrovoljna vatrogasna društva kao i posebni benefiti pri ulaganju u ovaj sektor.

Pored Bobana Damjanovića, prisutnima se obratio i Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije koji je istakao da je trenutna situacija po pitanju zaštite od požara zadovoljavajuća. On je podsetio da je nedavno donet novi zakon kojim su definisani uslovi za kvalitetniji rad dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Opština Kula već godinama u kontinuitetu putem konkursa namenjenim za DVD pomaže i podržava rad istih. Iz naše opštine posebno se ističe DVD iz Ruskog Krstura koje predstavlja jedan od primera dobre prakse.

 

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić nedavno je održao sastanak sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a na kojem se diskutovalo o razvoju dobrovoljnog vatrogastva u našoj opštini i dogovoreni su koraci dalje saradnje koji podrazumevaju uvećanje budžeta za narednu godinu dobrovoljnih vatrogasnih društava za 80 odsto.

Svi prisutni na ovom sastanku imali su priliku da pogledaju film o Dobrovoljnim vatrogasnim društvima na teritoriji naše opštine.