Rukometaši Crvenke kroz baraž do Superlige Srbije

1558

Rukometaši Crvenke će od 12. do 20. septembra pokušati da se vrate u Superligu Srbije posle osam godina kroz baražne utakmice.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Suočiće se sa Jugovićem iz Kaća u gostima i Moravom iz Velike Plane na svom terenu. Rukomet je u Crvenki sport broj jedan, duge tradicije i Crvenčani su veoma ponosni na rukomet.

Nijednog trenutka kod uprave Crvenčana nije postojala dilema da li da se prijave za baraž, što je potvrdio i direktor veverica Vladan Račić.

  •  Najpre da naglasim da mi je drago da se konačno igra rukomet. Da nemamo ambiciju da se vratimo u Superligu ne bismo se ni prijavljivali za baraž. Na to su nas “naterali” dobri rezultati B Superligi, gde smo pre vanredne situacije bili treći sa utakmicom manje. Opština nam je izašla u susret i obezbedila novac koji je bio potreban za garanciju da ćemo učestvovati u doigravanju za najviši rang. Ukazala nam se šansa da kroz dve utakmice ostvarimo naš najlepši san i što bi je propustili. Nemamo preteranih ambicija i imperativa moranja, što će nam omogućiti da budemo relaksaniji u baražnim utakmicama. Ako bismo uspeli u našim namerama ponovo bismo vratili imiy u našoj sredini i bili najbolji klub u kulskoj opštini. Ponovo bi nam dolazile najbolje ekipe u državi poput Vojvodine, Partizana, Metaloplastike Zvezde… Opet bi se probudila učmalost – smatra direktor Račić.

Sastav

Za ekipu Crvenke u nastupajućem baražu nastupiće sledeći igrači – leva krila: Milan Bošković i Aleksandar Šveljo, levi bekovi: Miloš Nikolić, Ognjen Radonjić i Vojin Čabrilo, srednji bekovi: Veljko Čabrilo i Marko Savić, desni bekovi: Miloš Ivić i Leo Fejes, desna krila: Aleksandar Vukčević, Aleksa Kostelnik, pivoti: Dušan Vukadinović, Branko Predović, Dragiša Račić i Mihajlo Dubajić, golmani: Nemanja Račić, Nemanja Karavezić, Lazar Tomić i Luka Pavićević. Stručni štab: Vladimir Zejak i Davor Ristovski.

U predstojeće dve utakmice Crvenčani će se oslanjati na igrače koji su igrali i prethodne sezone.

  •  To su igrači iz naše škole rukometa, jednostavno smo hteli da deci damo šansu da odigraju dve utakmice, koje će da im mnogo znače u njihovom napredovanju. Mi imamo dugu tradiciju u najvišem rangu, u kojem smo bili od 1965. godine, rukomet je kod nas najpopularniji. Imamo solidnu mladu ekipu, koja godinama igra zajedno. Ne planiramo sada neka pojačanja, osim jednog eventualno dva, jer želimo da igramo sa našim igračima. Ova ekipa je dva puta bila među četiri najbolje u kadetskoj konkurenciji u Srbiji.

Voljom žreba Crvenka prvu utakmicu (12. septembra) igra u Kaću protiv Jugovića, a četiri dana kasnije dočekuje Moravu.

  •  Po meni je Jugović favorit za to jedno mesto i drago mi je što se u Kaću ponovo probudila želja, jer i oni kao i mi imamo dugu tradiciju, radi se o klubu koji je kolevka rukometa, veliki broj reprezentativaca je izašao iz njihovih redova. Imam lep osećaj kada se Kać budi. Ja volim naš sport i takva sredina treba srpskom rukometu. Drago mi je da se njihova uprava snašla za novac, doveli su ozbiljne igrače poput Potpare, Ilića, Šaina, Vitasa… Nadam se da će doći i to vreme kada ćemo i mi moći da dovedemo igrače u našu sredinu.

Već skoro deceniju Crvenčani se bore sa lošom finansijskom situacijom u klubu.

  •  Imamo sreću u nesreći da u našem klubu igraju sve Crvenčani, koji igraju iz ljubavi. Trudimo se da iz naše čuvene škole crpimo igrače. Mi od dece ne uzimamo članarinu, već od njih pravimo dobre igrače i ljude. To nam je vodilja. U ovom teškom trenutku, posle privatizacije i 2000. godine, nemamo stabilnog sponzora i borimo se da ne ugasimo klub. Jako je teško pogotovo tokom ove situacije sa koronavirusom. Međutim, mi smo na to navikli, pošto več 10-ak godina vodimo borbu sa očuvanjem kluba. Imamo svoju halu, trenere koji rade s decom iz ljubavi. Upravo to nam je glavni motiv i pokretač. Naša satisfakcija je kada iznedrimo igrača i on ode u bolji klub. Na primer, sada je Predović otišao u Gorenje na probu. Pored toga, imamo dobru saradnju sa Grafičarem iz Bezdana čiji igrači se kale kod nas, a ta tradicija postoji još od Holperta, Sunajka, braće Čutura… – istakao je Račić.

I pored svega toga, kaže Račić, u baražu nikom ne daje veliku ulogu favorita.

  •  U dve utakmice može svašta da se desi, na primer golman zabrani, neko ima loš dan… To je otvorena igra. Moravu nikada ne bih otpisao, kao ni nas, jer su to ekipe koje godinama igraju zajedno, pa prednost domaćeg terena iako nema publike. Da je dozvoljena publika te utakmice bi bili pravi derbiji, praznik rukometa. Nikom neće da bude lako, svi smo u ravnopravnom položaju. U B Superligi mi smo u Crvenki pobedili Jugović pet golova razlike i pobedili Moravu u Velikoj plani jednim golom razlike. Mi se nećemo predati, borićemo se iako je Jugović doveo pet-šest pojačanja.

 

Ilustracija / Foto: pixabay.com

izvor: dnevnik.rs