Promovisana monografija „Gospodari pištaljke opštine Kula“ u Vrbasu

228

U Gradskom muzeju u Vrbasu, Žarko Popović, nekadašnji savezni fudbalski sudija promovisao je svoju monografiju „Gospodari pištaljke opštine Kula“.

Promocija je održana u četvrtak, 27. avgusta 2020. godine, u Gradskom muzeju u Vrbasu, ulica Maršala Tita 88 sa početkom u 18 časova.

Za vremenski period od 1965. do 2020. godine sačinjena je monografija o istorijatu Opštinske organizacije fudbalskih sudija opštine Kula. Nakon promocija u Kuli i Crvenki, knjiga autora Žarka Popovića prikazana je i u Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbasa, u prisustvu velikog broja posetilaca, među kojima je bilo i istaknutih sportskih radnika.

Žarko Popović, nekadašnji savezni fudbalski sudija i jedan od osnivača Opštinske organizacije sudija u Kuli, sastavio je zanimljivo štivo o periodu u kome se ova organizacija razvijala i prolazila kroz razne faze. Još veća vrednost ove knjige je što je trajni podsetnik na mnoge aktere svih ovih događanja.

Promociji knjige „Gospodari pištaljke opštine Kula“ i ovog puta prisustvovale su brojne zvanice, naravno uz poštovanje svih mera prevencije i zaštite od virusa Covid-19.

izvor: tv bačka

Izvor: TV Bačka