KULA – „Dani tradicije“, drugačiji program uz sve propisane mere!

999

Trinaesta po redu manifestacija Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, „Dani tradicije“ održaće se u subotu, 5. septembra bez kuvanja ovčijeg paprikaša jer trenutna epidemiološka situacija to ne dozvoljava.

U okviru ove manifestacije uvek se organizovalo tradicionalno kuvanje ovčijeg paprikaša, natezanje konopca, turnir u malom fudbalu i kulturni program gde su nastupile folklorne sekcije Nepkera i kulturno umetnička društva iz kulske opštine i okolnih mesta.

U subotu će od 14 časova na igralištu Geder biti postavljeni šatori na propisanoj udaljenosti gde deca mogu u manjim grupama da se zabavljaju i da isprobaju razne dečje, tradicionalne igre, a od 16 časova održaće se i turnir u malom fudbalu. Organizatori se nadaju da će se dogodine manifestacija održati sa svim pratećim sadržajima.

U okviru manifestacije „Dani tradicije“ u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula od 4. do 13. septembra moći će da se pogleda izložba ručnih radova i rukotvorina sekcije Nepkera. Svoje radove predstaviće 15 izlagača koji su aktivni članovi Nepkera. Ovo je njihova 3. po redu samostalna izložba ručnih radova.