KULA – Nova kuća za porodicu Kanjo

1621

Nastavljena je izgradnja kuće za porodicu Kanjo iz Kule, kojoj je u martu ove godine porodični dom izgoreo do temelja. Petnaestak članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kula proteklog vikenda su došli na gradilište i nastavili zidanje. Đerđ Kanjo vlasnik objekta je zahvaljujući se svima na pomoći rekao da se njegova porodica nakon požara našla u veoma teškoj situaciji jer su u požaru osim kuće izgoreli i pomoćni objekti sa stokom od koje su živeli.

izvor: Q Media

Dosta toga smo dobili u građevinskom materijalu, dosta nam i fali ali se nadam da ćemo uspeti da prikupimo. U požaru nam je uništeno sve, a sredstava za izgradnju nove kuće nemamo tako da nam je svaka pomoć dobrodošla bilo da se radi o materijalu ili fizičkom radu. Trenutno sa suprugom, koja je teško bolesna i dvoje dece živimo u veoma lošim uslovima, u objektu koji je star, vlažan, bez struje, rekao je Kanjo za Q Mediu.

Vatrogasci koji su u martu gasili požar odlučni su da pomognu ovoj porodici i neće odustati od namere da je pre zime usele u kuću. Oni pozivaju sve ljude koji mogu da pomognu da dođu na gradilište, posebno stručne građevinske radnike.

 Mi nismo stručni za ovaj posao zato nam i treba neko od građevinskih radnika da nam pripomogne. Nećemo ići sa gradilišta dok se kuća ne stavi pod krov, a uradićemo i struju u celom objektu, rekao je Perica Samac, komandir DVD „Kula 1877“.

Dalibor Stojkov, vatrogasac DVD „Kula 1877“, koji je inicirao celokupnu akciju ovog vatrogasnog Društva je rekao da je porodica Kanjo u veoma teškoj situaciji i da se kuća mora završiti pre zime. On je pozvao sve koji mogu da pomognu prilikom izlivanja ploče i obezbeđivanja građevinskog materijala koji nedostaje.

Najveći deo građevinskog materijala obezbedila je lokalna samouprava odmah nakon požara ali i preduzetnici i građani. Ono što je trenutno najpotrebnije su građa i stolarija.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu da dođu lično na adresu Petefi Šandora 25 ili da pozovu na telefon 061-220-94-92 Đerđ Kanjo.

 

izvor: Q Media