VIKEND U KULI: 13. “Dani tradicije” i Humanitarni bazar za Lanu Jovanović

1443

U subotu, 5. septembra u Kuli su održani manifestacija Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, „Dani tradicije“ na Gederu kao i Humanitarni bazar za Lanu Jovanović u centru Kule.

izvor: 025.rs

Ove godine, Dani tradicije održani su bez kuvanja ovčijeg paprikaša jer trenutna epidemiološka situacija to ne dozvoljava međutim na igralištu Geder bili su postavljeni šatori na propisanoj udaljenosti gde su deca mogla u manjim grupama da se zabavljaju i da isprobaju razne dečje, tradicionalne igre, a od 16 časova održaće se i turnir u malom fudbalu.

U okviru manifestacije Dani tradicije u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula od 4. do 13. septembra moći će da se pogleda izložba ručnih radova i rukotvorina sekcije Nepkera. Svoje radove predstavili su 15 izlagača koji su aktivni članovi Nepkera. Ovo je njihova 3. po redu samostalna izložba ručnih radova.

izvor: 025.rs

Humanitarni bazar za Lanu Jovanović uspešno je održan takođe u subotu na platou ispred Pošte u Kuli sa ciljem da se prikupi što više novca za lečenje desetomesečne Lane Jovanović, koja boluje od retke neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije.

Na ideju da se pomogne bolesnoj Lani došle su naše sugrađanke, koje su na ovaj način postale deo velike humanitarne akcije, koja se realizuje na teritoriji cele države.

Svi koji žele da pomognu maloj Lani mogu to da učine slanjem SMS 808 na broj 3030.

izvor: Q Media