Opština Kula obeležila Evropsku nedelju mobilnosti

1597

Opština Kula ove godine po prvi put učestvuje u manifestaciji „Evropska nedelja mobilnosti“ koja se na inicijativu Evropske komisije obeležava od 2002. godine u periodu od 16. do 22. septembra.

Cilj Evropske nedelje mobilnosti je da se promotivnim manifestacijama učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka. Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je: Mobilnost bez zagađenja za sve. Za ovu temu odabran je i slogan Izaberi! Pokreni se! 

Evropsku nedelju mobilnosti Opština Kula je obeležila danas u 10:00 časova vožnjom bicikla kroz grad. Članovima Opštinske uprave Kula pridružilo se i udruženje Vojvođanski zeleni salaš.

Sloganom Danas ne koristim automobil Opština Kula je danas skrenula pažnju građanima na sve veću zagađenost javnog prostora i potrebu za smanjenjem emisije štetnih gasova, kao i da što više koriste alternativne vidove saobraćaja umesto motorizovanog saobraćaja koji koristi fosilna goriva kako bi bar na nekoliko sati naš grad bio zdraviji, prijatniji i mirniji.