KULA – Humanitarno šutiranje trojki za Đinu Zejak

472

Košarkaški klub „Hajduk” organizuje u nedelju, 27. septembra u 18:00 časova u školskom dvorištu Isa Bajić škole humanitarno šutiranje trojki za našu Đinu.

Očekujemo veliki odziv jer naše malo nekome znači puno i zato dođite da zajedno trojkama dođemo do pobede za našu Đinu, rekli su iz KK Hajduk.

Prijavljivanje će biti uz dobrovoljan prilog za lečenje Đine Zejak. Šutira se sa 5 pozicija po dva puta.

Đina je devojčica koja je rođena kao terminska i zdrava beba. Sa dva meseca i nedelju dana dobila je encefalitis. Posle prijema u Somborsku bolnicu prebačena je za Novi Sad na Institut. U bolnici je provela tri meseca. Nakon otpusta počinje borba za njen oporavak.

Đina još uvek, zbog posledica encefalitisa, ne sedi, ne rotira se, ne priča, ne hoda… Od marta ove godine ima i terapiju antiepileptikom zbog napada koji je imala. Na žalost, dosta zaostaje za svojim vršnjacima, zbog toga su joj fizikalni tretmani preko potrebni kako bi se razvijala, napredovala i jednog dana sustigla svoju generaciju.

Đini su neophodna sredstva za rad sa logopedom i defektologom, fizikalne, radne, hipo i kineziterapije, specijalističke preglede, laboratorijske analize, medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se skupe i podrže ovu akciju! Zajedno za Đinu!