KULA – Održana konferencija za novinare povodom memorijalnog turnira „Milan Sredanović”

1353

Danas je u 14:00 časova održana konferencija za novinare na stadionu „Milan Sredanović” u Kuli povodom memorijalnog turnira „Milan Sredanović”.

Konferenciji su prisustvovali predsednik FK Hajduk 1912. Dalibor Krković, Željko Ačanski, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sekretar Sporskog saveza Srbije Goran Marinković, članovi kluba i predstavnici lokalnih medija.

Krković je na konferenciji rekao da je ideja za turnir potekla od svih u klubu i da time žele da podrže najmlađe članove kluba. Turnir su posvetili Milanu Sredanoviću i nadaju se da će od ove godine to biti tradicija.

Željko Ačanski istakao je da očekuju učešće oko 40 ekipa i škola fudbala. Svoj dolazak su već potvrdili Čukarički, Vojvodina, Spartak… Na turniru će učestvovati deca 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012. godište. Takođe je istakao da će se potruditi da to sve lepo izgleda, naravno uz poštovanje svih propisanih mera.

Za organizovanje ovakvog turnira posebno je važna podrška lokalne samouprave. Tim povodom predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da je opštini cilj da ne bude samo podrška sportu nego da te najmlađe kategorije budu dominantno prepoznate i finansirane od strane opštine kroz klubove.

Osvrnuo se na saradnju sa Sportskim savezom Srbije i probleme na koje je klub naišao po pitanju finansija. Rekao je da je budžet u odnosu na prethodne godine dupliran i da upravljanje stadiona pelazi na Sportski centar od sledeće godine, kao i da će Sportski centar preuzeti sve objekte u opštini.

Sekretar Sporskog saveza Srbije, Goran Marinković, u svom obraćanju medijima rekao je da fudbalski klub i ova ideja imaju podršku Sportskog saveza. Takođe očekuje da se od sledeće godine oformi novi Sportski savez opštine Kula i da nastavi da radi onako kako se radilo sve prethodne godine. I da, naravno sport u opštini Kula funkcioniše na najbolji mogući način.

Posebno je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je opština Kula dobila novog superligaša jer, kako kaže, očigledno su zajedničkim snagama opredelili sredstva onako kako treba i rezultat je došao.

Milan Sredanović je čovek koji je mnogo dao Hajduku i prepoznatljivo je ime u samoj Kuli i okolini i mislim da takav čovek zaslužuje da ima svoj turnir i da sam stadion nosi njegovo ime. Nadam se da će uprava kluba nastaviti rad i da će turnir biti prepoznatjiv u celoj okolini i da će prikupljlati iz godine u godinu što više ekipa i da će dolaziti oni najbolji, rekao je za kraj Goran Marinković.

Pozivamo sve zainteresovane da 17. i 18. oktobra dođu na stadion „Milan Sredanović” u Kuli i podrže naše najmlađe fudbalere i organizatore ovog turnira.