GRAĐANI ZABRINUTI! Primećena ozbiljna oštećenja kolovoza

2491

Zbog rekonstrukcije puta, postavljanja atmosferske kanalizacione mreže u Ulici Maršala Tita i sanacije vrbaskog mosta saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima kroz Kulu. Najopterećenije su ulice u „Donjem gradu“. Građani su trenutno najviše zabrinuti za ulicu Petefi Šandora gde su se pojavila ozbiljna oštećenja.

Zbog velike frekvencije teških kamiona stradao je kolovoz u mnogim ulicama u Donjem gradu.

Opština je intervenisala kod izvođača radova i uputila zahtev „Vojputu“ koji će ovih dana sanirati sva oštećenja u ulici Petefi Šandora ali i na drugim mestima.

Kako saznajemo, izvođač je po ugovoru u obavezi da nakon završetka radova u glavnoj ulici u Kuli, sanira sva oštećenja na alternativnim putevima, tako da građani treba da budu bezbrižni. Saznali smo i da jezabeleženo stanje ulica u Donjem gradu pre preusmeravanja saobraćaja kako bi se kolovoz nakon završetka radova vratio u prvobitno stanje i izvršila sanacija na mestima gde je uništen. Ulica Petefi Šandora biće sanirana već u narednim danima.

Učesnicima u saobraćaju, posebno vozačima teških kamiona, upućen je apel da poštuju saobraćajne znakove i prolaze ulicama koje su predviđene za teški saobraćaj!

Vrbaski most i deo ulice Maršala Tita između dva semafora su još uvek zatvoreni za saobraćaj, iako, je izvođač prema informacijama sa sajta „Putevi Srbije“ radove trebao da završi na ovom delu do 2. oktobra. Taj rok je sada prolongiran do 9. oktobra i pitanje je da li će i on biti ispoštovan.