U programu MOJA PRVA PLATA 180 poslodavaca iz Zapadnobačkog okruga ponudilo 422 radna mesta

2457

Više od 10.000 kompanija u Srbiji prijavilo se za projekat „Moja prva plata“, a u ponudi je preko 28.000 radnih mesta. Koliko se poslodavaca iz Zapadnobačkog okruga prijavilo za ovaj projekat i koliko je poslova u ponudi za nezaposlene do 30 godina, proveravala je ekipa RTV-a u Somboru.

Foto: M. V.

U programu „Moja prva plata“ učestvuje 180 poslodavaca iz Zapadnobačkog okruga, koji su ponudili 422 radna mesta. U kompanijama ističu da im je projekat dobrodošao zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, pa su samim tim neophodni novi stučni kadrovi i dodatna radna snaga.

Podsticanje zapošljavanja mladih i podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova prioriteti su projekta, ocenjuju u Regionalnoj privrednoj komori Sombor i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Od 8. oktobra kreće druga faza projekta, a to znači da se od tada mogu prijavljivati nezaposlena lica koja su zainteresovana da nađu posao u ovom programu. Ono što je zaista interesantno, nije definisano i nije isključivo vezano samo za obrazovanje i za struku, a to znači da poslovi mogu biti van struke, ali je bitno da su odgovarajućeg stepena stručne spreme, izjavila je Gordana Predojević, PR Filijala NSZ u Somboru.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Poslodavci će dobiti mlade ljude koje mogu da obuče i da sutra sa njima kadriraju i dalje zapošljavaju dobro obučene mlade ljude za sve one poslove koje će ubuduće raditi, rekao je Zoran Bulatović, direktor Regionalne privredne komore Sombor.

Realizacijom projekta „Moja prva plata“ predviđeno je da se 10.000 mladih ljudi u Srbiji sa srednjim i visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Program Vlade Srbije „Moja prva plata” sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Izvor: RTV