POSETILI SMO: Karate klub „Kula”

1746

Karate klub „Kula”osnovan je 1990. godine. Samo ove godine, u najjačoj karate federaciji u Srbiji pionirke ovog kluba su osvojile 5 medalja na Prvenstvu Srbije u borbama. Posetili smo jedan njihov trening i imali priliku da popričamo sa njima o uspesima, treneru i tome šta ih je navelo da se odluče baš za ovaj sport.

Natalija Seratlić podelila je sa nama svoja iskustva u ovom sportu. Rekla je kako je zadovoljna radom kluba u kom trenira od svog 3. razreda osnovne škole ali i svojim uspehom u karateu kako na Prvenstvima Vojvodine, tako i na državnom Prvenstvu i želja joj je da ostvari još veće uspehe na međunarodnoj sceni.

Karate je bio njen izbor jer sve takmičare podstiče na kreativnost i specifičan je, poseban i drugačiji od ostalih sportova.

Sa trenerom, kako kaže, svi imaju opušten odnos, uvek ih sasluša, bodri, podržava, kako na takmičenjima tako i van njih.

Najveći uspeh nisu medalje već to što roditelji koje sam trenirao, upisuju svoju decu. To bi značilo da ipak ostavljam neki trag u njihovom životu. Trudim se da ih ovako naučim šta znači red, rad i disciplina, rekao je za naš portal trener karate kluba „Kula”, Zoran Rašković.

Podsetimo, Karate klub „Kula” vrši upis novih članova u novim prostorijama u ulici M.Tita 119 u Kuli, ponedeljkom, sredom i petkom od 20:00 časova. Više informacija možete dobiti na telefon 064/961-25-75, kod trenera Zorana Raškovića.