Savet za saobraćaj opštine Kula uručio sedišta za bicikle PU „Bambi“

1799

Opština Kula odlučila je da ove godine podstiče bezbednost dece u saobraćaju i korišćenje bicikala umesto motorizovanog saobraćaja koji koristi fosilna goriva. Iz tog razloga danas je Savet za saobraćaj opštine Kula uručio sedišta za bicikle Predškolskoj ustanovi „Bambi“.

Predsednik Saveta, Karolj Valka rekao je da su ranijih godina deljena auto sedišta, ali da je ove godine, zbog želje da se podiže svest o ekologiji, ali i činjenice da se bicikla sve više koriste kao prevozno sredstvo, odlučeno da se podele sedišta za bicikle.

Želja nam je bila da se fokus stavi na manju decu, od dve do tri godine, tako je i doneta odluka da se sedišta preusmere PU „Bambi“, kako bi oni dalje delili deci uzrasta od dve godine. U pitanju su kvalitetna sedišta, italijanske proizvodnje, tako da će deca sigurno biti bezbedna. Takođe, na ovaj način pomažemo roditeljima i promovišemo zdrav život, rekao je Valka.

Direktorica PU „Bambi“ Snežana Bulatović zahvalila se lokalnoj samoupravi i Savetu za saobraćaj opštine Kula na donaciji i istakla da u njihovoj jaslenoj grupi ima 167-oro dece, uzrasta od jedne do tri godine. S obzirom da su sedišta najviše prilagođena deci od dve godine, trudiće se da sva deca uzrasta od dve godine dobiju sedište, a da će ostatak, ukoliko ostane biti namenjen deci iz socijalno ugroženih porodica i porodicama sa više dece, rekla je direktorica Bulatović. Ona je dodala da PU „Bambi“ podržava akcije o očuvanju ekologije i promoviše zdrav život i da će sigurno takvih akcija biti i u budućnosti.