Seniori ,,Vukova”, VICEŠAMPIONI Srbije, kadeti i juniori PONOVO U VRHU države

391

Nakon skoro dve decenije apstiniranja u ekipnom delu takmičenja u najznačajnijoj takmičarskoj kategoriji, a to su seniori, karatisti Vukova su obradovali ljubitelje ovog sporta, kao i celu kulsku javnost sa osvojenom vicešampionskom titulom i drugim mestom na održanom Kupu Srbije za seniore u Kragujevcu.

Naime ekipa u sastavu Filip Ćosić, Miloš Milutinović i Aleksandar Kakaš su uspeli da se domognu finala, osvoje drugo mesto i srebrnu medalju.

Da podsetimo, ti mladići koji još nisu stigli do punoletstva, uz posebno lekarsko odobrenje iako daleko najmlađi u najžešćoj konkurenciji u Srbiji, gde je većina takmičara starija od njih po deset i više godina, a neki sigurno i duplo su hrabro, dostojanstveno i sportski odbranili čast svoga kluba i sredine u kojoj žive.

U ekipnom delu najviše se istakao Miloš Milutinović koji je između ostalih mečeva imao susrete sa dva vicešampiona Evrope, Jovanom Ćirić iz Mladenovca i Stefanom Joksić člana Borca iz Čačka, gde je prvog pobedio sa 5:0, a u drugom meču koji je bio za ekipu finalni, malo uz pomoć sudija, malo zbog svoje reputacije, jedva pobedio Miloša sa 1:0. Inače Vukovi su u polufinalu pobedili ekipu Mladenovca ubedljivo 3:0, a u borbi za prvo mesto poraženi od Borca iz Čačka sa 2:1.

U pojedinačnim nastupima Milutinovic je polufinalni meč imao ponovo sa prvakom Srbije i Balkana, Milošom Radojevićem, koji je naravno na preglasavanje izgubio jer je meč završio nerešeno, tako da je naš Miloš po drugi put osvojio bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji sa sedamnaest godina starosti, najavljujući time i smenu generacija na vrhu države i veliki potencijal za Balkan i Evropu.

Najinteresantniji meč je bio između Aleksandra Kakaš protiv Joksić Stefana vicešampiona Evrope i jedinog karatiste sa ovih prostora koji je pobedio Rafaela Agaeva najboljeg borca na svetu. U tom meču Kakaš je pokazao toliku srčanost, gde smo svi očekivali ubedljiv poraz, ispala na kraju ravnopravna borba gde je Kakaš porazen jedva sa 2:0.

U upravi kluba su prezadovoljni za osvojenom ekipnom seniorskom srebrnom medaljom i bronzom od Miloša ističući da klub od septembra 2016. godine kada je prvi put nastupao u WKF, do danas kada je u finalu Kupa Srbije, radi po specifičnom sistemu treninga, gde se svaki trening priprema i zapisuje, gde se svi takmičari pomno prate od stručnog štaba u svim segmentima, da se samo tako se moze očekivati vrhunski rezultati i napraviti uzlazna putanja kao što su pokazali Vukovi od 2016. do ove subote u Kragujevcu.

Posebno nas čini ponosnim činjenica da su ovi budući šampioni naša deca i stanovnici Kulske opštine, bez ikakvih stranaca, tansfera, duplih registracija i ostalih kombinacija. Ovi vicešampioni Srbije su naši Kuljani i obratite pažnju na njih.

Drugog dana Kupa Srbije održanog u Kragujevcu ekipa Vukova uspela je da osvoji 4 medalje. Ekipa kadeta u sastavu Miloš Krnajac, Uroš Ćosić i Mihajlo Krnajac iako oslabljeni bez povređenog trostrukog prvaka drzave Rastka Mijanović, uspela je da se domogne trećeg mesta. Savladavši ekipe Knjaz iz Aranđelovca i Radnički iz Obrenovca. Da bi braća Krnajci u pojedinačnoj konkurenciji kao prvaci Vojvodine bili sasečeni u početku, Mihajlo prvo kolo od takmičara iz Čačka, a Miloš drugo predhodno pobedivši takmičara iz Velikog Gradišta sa 5:0, biva zaustavljen od takmičara Studenstog grada iz Beograda. Ekipa Juniora takođe je osvojila bronzanu medalju u sastavu Aleksandar Kakaš, Miloš Milutinović  i FilipĆosić.

Miloš Milutinović koji je izašao iz ekipnog dela takmičenja, iako ispovređivan, u pojedinačnom delu takmičenja sa lakoćom se probio do finala , potvdjujući svoj reprezentativni status i da se radi o velikom potencijalu na koga treba obratiti posebnu pažnju.

Juniorka Aleksandra Đikić je svaku protivnicu pobedila sa minimalno četiri poena razlike, ne dozvoljavajući nikome da ostvari poen na njoj. U meču za polufinale je pretpela takve napade, gde se očigledno videlo da devojka hoće da je povredi rizičnim i nesportskim akcijama, ali Sandra je ipak pobedila sa 5:0 i usla vidno ispovređivana u borbu za finale protiv Mine Trikos iz KK Borac Čačak. iako je Aleksandra čitav meč napadala i vodila borbu, a protivnica se stalno povlačila, kod nerešenog rezultata 1:1, pobeda je ipak pripala drugoj takmičarki, a Aleksanra je ostala na trećem mestu sa bronzanom medaljom.

Uprava kluba je prezadovoljna sa osvojenih šest medalja na ovako značajnom takmičenju, iako pomalo oštećeni od stane sudija, gde bi medalje bile sjajnije, dokazali smo da ovaj sistem treninga koji se sprovodi kod Vukova i te kako brzo donosi vrhunske rezultate. Ponosni smo na naše mladice i devojke koji su zaista naporno trenirali i dali sve od sebe u ta dva dana braneći čast i ugled kulske opštine i kluba. Zahvaljujemo se dobrim ljudima koji su nam kupili majice, trenerke, torbe i kimona za takmičare.