KULA – Obeležena godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu

1678

Danas se obeležava 76. godišnjica oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu. Ovaj značajan datum je obeležen polaganjem venaca i cveća na spomenik Palom borcu u centru Kule.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je danas u 10:00 časova u ime lokalne samouprave, položio venac na spomenik Palom borcu u Kuli.

Tom prilikom uporedio je današnje vreme koje zahteva neke druge žrtve, žrtve da se zemlja razvije, da se privreda ojača, da bude što bogatija i što stabilnija. Međutim, istakao je da sve ove nedaće i muke nisu ni približne onome što smo imali u istoriji jer to ne može da se poredi sa onim što smo imali u Prvom i Drugom svetskom ratu kada su mnogi naši preci dali i svoj život i posvetili ga odbrani i zgradnji zemlje u jednom mnogo teškom periodu. Takođe je istakao da i on potiče iz porodice koja je dala svoje žrtve i doprinos u Drugom svetskom ratu.

 

Na današnji dan ispred Opštine Kula želim da se zahvalim organizacijama koje neguju tradiciju i koje čuvaju ovaj datum od zaborava kao i svim stradalim herojima u Drugom svetskom ratu koji su omogućili da danas  živimo u slobodnoj Srbiji, rekao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

Današnji događaj svojim prisustvom uveličali su i predstavnici Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i KUD-a Ivan Senjuk ispred kog se okupljenima obratio Filip Pronek čitajući delo Miroslava Mike Antića Kad sam bio garav.