3 medalje za Hajduk na Prvenstvu Srbije, Natalija vicešampionka!

822

Za vikend (24.-25-10.2020.) je održano Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u Kragujevcu u organizaciji Karate Federacije Srbije. Takmičari Karate kluba "Hajduk" su nastupili oba dana i postigli su vrlo zapažene rezultate kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Osvajači medalja:

  • Seratlić Natalija (mlađe seniorke -55kg) – 2. mesto
  • Veselinović Dušan (mlađi seniori -75kg) – 3. mesto
  • Ekipa Kadeta (Giric Luka, Pucar Marko, Štrangar Glorijan, Baturan
    Rastko) – 3. mesto
  • U klubu smo vrlo zadovoljni postignutim rezultatima na najvažnijem prvenstvu u toku godine, kada su u pitanju stariji uzrasti. Natalija je postigla sjajan rezultat osvojivši vicešampionsku titulu u mlađim seniorkama (do 21 godine) iako ima tek 17 godina. Vrlo je slična situacija i sa Veselinović Dušanom koji je sa takođe tek 17 godina osvojio 3. mesto i to je zaustavljen na putu do finala tako što je doživeo tešku povredu nosa (prelom) pa nije dalje mogao da nastavi. Očekujemo poziv selektora reprezentacije Srbije za oboje naših boraca za neke od pripreme za naredni Evropski Šampionat koji će se održati u Finskoj.
  • Kadetske ekipa je ostvarila takođe odličan rezultat osvjanjem 3. mesta sa ostvarene 2 pobede i 1 porazom. Prvo kolo smo pobedili ekipu „KK Radnički“ iz Beograda rezultatom 2:0, zatim smo poraženi od ekipe „KK Užice“ sa 1:2 i na kraju pobeda u borbi za bronzanu medalju protiv ekipe „KK Radnički“ iz Obrenovca sa 2:1. U ekipi se najviše istakao kapiten Giric Luka koji je na ubedljiv način ostvario sve tri pobede i ukupno u 5 mečeva toga dana, osvojio čak 37 poena što je izuzetno visok i redak učinak. Usled neodstatka sportske sreće u borbama za bronzane medalje su poraženi Juniorska ženska ekipa, Kalmar Matea, Vojinović Nina, Giric Luka, Kovačević Srđan i Korica Milana.Izjavio trener Nikola Greber