Kineski investitori žele da ulažu u Kulu

2771

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije „Minth Automotive Europe“ koji su zainteresovani da investiraju u opštinu Kula.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Razvojne agencije Srbije i lokalne samouprave. Kompanija se bavi proizvodnjom aluminijumskih delova za automobile, a reč je o renomiranoj kompaniji, svetskog ugleda koja ima 55 fabrika u 10 različitih zemalja sveta i 18 hiljada zaposlenih.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da će opština Kula obezbediti sve što eventualno nedostaje da bi se ova investicija realizovala i rekao da Kula infrastukturno ima sve što je potrebno. Kad je u pitanju radna snaga i kadrovski potencijal, Miljanić je rekao da opština Kula ima tradiciju industrijske proizvodnje, ali i savremene obrazovne ustanove koje mogu da obezbede dovoljan broj zaposlenih.

Na kraju, predsednik Damjan Miljanić je rekao da iskreno ceni kineski narod i drago mu je što su danas došli, ne samo kao predstavnici kineske kompanije, već i kao kineske države.