KULA – Postavljena letnja učionica u OŠ „Petefi brigada“

627

Uz podršku partnera, juče je oplemenjeno dvorište OŠ "Petefi brigada" u Kuli sa tri kombinovana mozaik stola za letnju učionicu. Stolove su donirali Šećerana Crvenka, Sojaprotein iz Bečeja i Veolia, najveća francuska kompanija u oblasti prečišćavanja otpadnih voda.

Izvor: http://ekovrbas.net/

Osim letnje učionice za đake, ovaj prostor će se, po rečima direktora škole, Čabe Požara, koristiti za likovne kolonije i razne druge skupove kulturnog i edukativnog karaktera. U bliskom periodu škola je rešila da nabavi još dva identična stola.

Inače u ovoj školi sprovodi se Eko školicu sa probranom grupom đaka od šestog do osmog razreda, koji su formirali eko-tim škole a postavili smo već eko-dvorište sa stalcima za džambo vreće, koje se već pune sa sekundarnom sirovinom razdvojenom po vrstama. Eko dvorište je donirao Ecology system doo iz Vrbasa.

Izvor: http://ekovrbas.net/

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Cirkularna ekonomija – inekcija prirodnog u ljudsku zajednicu“, kojeg je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine a podršku su dobili i od poslovnih operatera: Vital, Karneks, Šećerana Crvenka, Sunoko, Medela i Reahem iz Srbobrana.

Izvor: http://ekovrbas.net/

Izvor: ekovrbas.net