ODŽACI – Još jedan u nizu partner u projektu „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece“

220

Stomatolog dr Olivere Lončar je u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ i mobilnog savetovališta realizovala edukativne radionice: „Skrining zuba dece“. Cilj ovih radionica je obuka dece u održavanju oralne higijene i upoznavanje sa zdravstvenim stilovima života.

Izvor: poletarac.rs

Kao partner na ovom projektu Dom zdravlja Odžaci je u dogovoru sa našom ustanovom, realizovala radionice u Deronjama 19.10.2020., Bogojevu 21.10. 2020. i u Bačkom Brestovcu 23.10.2020.

Od sredstava koja su izdvojena za realizaciju ovih edukativnih radionica, deo je namenjena za kupovinu trodimenzionalnih vilica sa četkicama, pomoću kojih je stomatolog Olivera Lončar, prikazala deci pravilan način pranja zuba, a ujedno i na njima demonstrirala pravilnu tehniku pranja zuba.

Na kraju svake radionice deca su dobila četkice za zube i dečje paste za pranje zuba, a doktorka je takođe podelila i flajere o mlečnim zubima, stalnim zubima i važnosti redovne brige o njima.
Na radionicama je učestvovalo 63 dece.

Izvor: poletarac.rs

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ uz pomoć zajma Svetske banke. Jedan od komponenti ovog projekta je program grantova za lokalne samouprave kroz koji je podržan i projekat koji realizuje naša Ustanova i u čijem investiranju učestvuje i opština Odžaci.

Izvor: poletarac.rs
Izvor: poletarac.rs