RUSKI KRSTUR – Nova LED rasveta za Srednju školu sa domom učenika “Petro Kuzmjak”

500

Srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur dobila je novu rasvetu. Postojeće svetiljke zamenjene su štedljivim LED svetiljkama, čime je obezbeđena godišnja ušteda električne energije od skoro 70 odsto.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da se radi o savremenim LED svetiljkama i da ih je zamenjeno oko 470, što je oko 70 odsto uštede električne energije i mnogo značajnija zaštita životne sredine.

-Ukupna investicija je skoro 6 miliona dinara, s tim što je oko 2 miliona dinara obezbedila lokalna samouprava, a ostatak je obezbeđen iz Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, rekao je predsednik Miljanić.

On je rekao da je za sledeću godinu dogovoren prelazak na gas, čime će se dodatno smanjiti troškovi kada je u pitanju utrošak energije i zaštita životne sredine.

Direktorica škole, Natalija Budinski istakla je da je ovo veoma značajan projekat za samu školu.

-Komletno je zamenjena rasveta, što prvenstveno smanjuje troškove, a ia estetski lepo izgleda, rekla je direktorica Budinski. Ona je dodala da planova ima dosta i da se nadada će biti dobre volje i sredstava za njihovu realizaciju.