10. novembar – Svetski dan nauke: „Telekom“ uručio donaciju STŠ „Mihajlo Pupin“ u Kuli

662

Svetski dan nauke datum koji je predložen na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999, sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva. UNESKO je ustanovio Svetski dan nauke za mir i razvoj, koji je prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine. Svetski dan nauke ukazuje na značajnu ulogu nauke u društvu i na neophodnost uključivanja šire javnosti u debate o značajnim problemima u oblasti nauke. Takođe ovaj dan ukazuje na značaj nauke u svakodnevnom životu.

Tim povodom danas su predstavnici „Telekoma“ uručili Srednjoj tehničkoj školi “Mihajlo Pupin“ u Kuli dva laptop računara i televizor. Uručivanju donacije prisustvovao je i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić sa svojim pomoćnicima Tijanić Ljubicom i Paravina Strahinjom.

„Telekom Srbija“ je donaciju uručio na predlog svog radnika Aleksandra Kovača iz Kule, koji je bio đak ove škole, a poklon je direktorici škole Veri Slijepčević u ime „Telekoma“ predala Ivana Kuručki.

„Telekom“ Srbija kao društveno odgovorna kompanija vodi računa o svojim korisnicima i izuzetno je zadovoljna kad može da pomogne razvoju društva. Nadamo se da ćemo ovom i drugim akcijama koje sprovodimo moći da utičemo na poboljšanje kvaliteta u obrazovanju dece, koja su naše najveće bogatstvo. Aleksandar Kovač je predložio školu „Mihajlo Pupin“ za donaciju. On je takođe, bivši đak ove škole i iz nje sigurna sam nosi najlepše uspomene, jer kada je predložio ovu Školu za donaciju imao je samo reči hvale o njoj, rekla je Ivana Kuručki.

Zahvaljujući se na donaciji direktorica Vera Slijepčević je istakla značaj najsavremenije kompjuterske opreme za obrazovni proces u školi.

Budući da smo tehnička škola i da obrazujemo kadrove u oblasti informacionih tehnologija, obnovljivih izvora energije i u oblasti mašinstva naši učenici gotovo na svim časovima koriste računare i zato nam ova donacija veoma znači, jer opremu moramo konstantno da obnavljamo i osavremenjujemo. Moram istaći da nam poslednjih godina dolaze sve bolji đaci i da bi im omogućili što bolje obrazovanje oprema, posebno, kompjuterska nam je neophodna, istakla je direktorica Vera Slijepčević.

Đak Srednje tehničke škole u Kuli bio je i sadašnji predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji se osvrnuo na planove i nova ulaganja u osavremenjavanje ove škole.

Lokalna samouprava i Škola zajedno sa Vladom Republike Srbije završavaju projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju STŠ „Mihajlo Pupin“ nakon koje bi ona postala jedna od najsavremenijih tehničkih škola u Srbiji. Vanredno stanje je malo poremetilo dinamiku svih radova ali se nadamo da ćemo naredne godine krenuti sa realizacijom projekta, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.