SUPERLIGA – Miloš Mitrović: Sa velikom željom očekujemo susret sa Proleterom

1612

RK Crvenka pretrpela je poraz od ekipe Partizana i sutra u 19:00 časova na domaćem terenu sastaje se sa Proleterom. O ovim utakmicama kao i o samom klubu pričali smo sa pomoćnim trenerom RK Crvenka, Milošem Mitrovićem.

Kakvi su utisci nakon utakmice sa Partizanom?

Utisci su pozitivni iz razloga što smo u nekim momentima igre izgledali puno bolje u odnosu na prethodne utakmice, a tome su sigurno doprineli nova lica na terenu u vidu Vitasa, Karanovića i Mitrovića. Utisak kvari krajnji rezultat i ogromne oscilacije od sjaja do očaja koji je posledica mladosti ekipe.

Kakva je atmosfera među igračima pred utakmicu sa Proleterom?

Atmosfera je nešto što je posebno krasilo ovu ekipu u prethodnom periodu i sigurno da posle serije poraza očekivano bi bilo da odnosi budu poremećeni ali kako su svi igrači i veliki drugari, ambijent nije narušen i sa velikom željom svi zajedno u klubu očekujemo susret sa Proleterom i nadam se prvom superligaškom pobedom.

Kakvo je Vaše mišljenje iz ugla trenera o ekipi i tome kako se snalaze u Arkus ligi?

Iako sam stigao pre skoro mesec dana, ekipu Crvenke poznajem dobro od ranije i mogu slobodno reći da je to trenutno najmlađi i najperspektivniji tim Super lige. Rezultati govore da se ne snalazimo najbolje jer je većini momaka ovo prva superligaška sezona. Očekujem da svaku sledeću utakmicu budemo bolji u odnosu na prošlu i na kraju uplovimo u mirnu luku tj izborimo opstanak u ligi.

Da li verujete da će vam domaći teren doneti prednost u sredu?

U situacija kada vlada pandemija korone i gde se utakmice igraju bez publike, apsolutno ništa nam ne znači domaći teren. Siguran sam da je situacija normalna i da publika može da prisustvuje utakmici, naš bodovni saldo bi u ovom momentu bio puno bogatiji jer crvenačka publika važi za jednu od najboljih i ona bi bila vetar u leđa ovim golobradim momcima.

Kakve su vaše prognoze za predstojeću utakmicu?

Očekujem pre svega veliku borbu i maksimalnu koncetraciju na terenu od prvog do poslednjeg minuta, da  odbrana bude agresivna i pokretljiva. Ako budemo ispoštovali ove ključne stvari, sve sem pobede bilo bi veliko iznenađenje. Kako do sada nismo osetili čari pobede, nemamo pravo nikome da pretimo već samo da budemo još više angažovaniji i motivisaniji.

Da li postoji tenzija u klubu pred utakmice?

Termin tenzija u RK Crvenka ne postoji odavno, šalim se, naravno… Postoji pozitivan sportski naboj i nikom nije svejedno da li se utakmica izgubila ili pobedila. Pobeda je omiljena ‘hrana’ svakog sportiste.

Kakve su vaše prognoze za RK Crvenka u Arkus ligi?

Mislim da sam u prethodnim odgovorima već odgovorio na to pitanje- opstanak u ligi je nešto čemu svi u klubu težimo i razmišljamo.