U Srbiji rekordan broj i novoobolelih i preminulih od korona virusa! Evo koliko pacijenata se TRENUTNO nalazi u SOMBORSKOJ bolnici

1498

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 3.536 slučajeva korona virusa, dok je preminulo 21 pacijenata, što su najveći brojevi od početka pandemije.

Ministarstvo zdravlja objavilo je da je testirano je 12.514 osoba, ukupno 1.455.156. Na kliničkom lečenju nalazi se 2.959 osoba, od kojih je 143 na respiratorima.

Od početka pandemije od korona virusa je obolelo 70.424, a preminulo 936 osoba, dok je procenat smrtnosti 1,33 odsto.

Sve je više zaraženih virusom korona u srednjim i osnovnim školama, ali je situacija pod kontrolom, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon i dodaje da se razmišlja da zimski raspust u Vojvodini i centralnoj Srbiji bude u isto vreme. On je za Tanjug rekao da je povećan broj zaraženih u školama bio očekivan, jer raste intenzitet virusa u celoj Srbiji.

Zaključno sa 10.11.2020. godine u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor pregledano je ukupno 38 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima.

45 pacijenata je testirano na Korona virus.

Od tog broja kod 15 pacijenata potvrđeno je prisustvo Korona virusa.

Od PCR pozitivnih 15 pacijenata je poslato u kućnu samoizolaciju.

5 pacijenata je primljeno sa već pozitivnim PCR testom.

2 PCR pozitivna pacijenta nalaze se na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru).

1 pacijent PCR pozitivan otpušten je u kućnu samoizolaciju.

12 lekara, 25 medicinskih sestara, 2 administrativna radnika i radnika tehničke službe su PCR pozitivni. Na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor nalazi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđen Korona virus.