Prva IPPC dozvola na teritoriji opštine Kula

1695

Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC – integrated pollution prevention and control) koju izdaje Ministarstvo zaštite životne sredine, odnosno jedinica lokalne samouprave, na čijoj se teritoriji nalazi operater, dodeljena je kompaniji ’’Animal Commerce’’ doo –Beograd PJ ’’Kruščić’’, u skladu sa Zakon o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Integrisana dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja resursima, deluje na izvoru zagađenja i obezbeđuje uslove za smanjenje emisija u skladu sa definisanim vrednostima Najbolje dostupne tehnologije (BAT – Best available technology).

U skladu sa poslovnom politikom liderstva u inovacijama, ’’Animal Commerce’’ doo –Beograd PJ ’’Kruščić’’je uspela da dobije veoma važnu potvrdu ulaganja u najviše standarde poslovanja i brige za životnu sredinu. Integrisana dozvola potvrđuje opredeljenje kompanije za uštedu prirodnih resursa, minimizaciju i reciklažu otpada i smanjenje emisije zagađujućih materija. Ovo su bitni parametri usklađenosti poslovanja kompanije ’’Animal Commerce’’ doo –Beograd PJ ’’Kruščić’’ sa propisima Republike Srbije i najvišim standardima Evropske Unije.

Dozvola je uručena direktorici ’’Animal Commerce’’ doo –Beograd, Ankici Mirkić u prisustvu Bojana Mirkića, izvršnog direktora i ostalih zaposlenih u prtostorijama operatera u Kruščiću.

’’Animal Commerce’’ doo je prva kompanija u Opštini Kula kojoj je izdata integrisana dozvola. Puno truda, rada i zalaganja svih zaposlenih u kompaniji je trebalo da bi obezbedili sve zahteve Zakona, uredbi i propisa koji definišu dobijanje Integrisane dozvole. Pokazali su da su lideri u inovacijama i da misle, kako o obavezama, tako i odgovornostima koje imaju prema građanima Srbije i zajednici.

Takođe, ovo je važan korak u razvojnim planovima kompanije za proširenje proizvodnje i stavljanje novog postrojenja u rad u narednom periodu čime obezbeđuju poziciju na međunarodnom, ali i domaćem tržištu i posle 2020. godine.