PK „Bjelica“ Vrbas odličan na prvenstvu Vojvodine. Uz titulu prvaka stigao i poziv od Plivačkog saveza Vojvodine i Srbije

647

Proteklog vikenda održano je prvo,drugo i treće kolo lige Vojvodine u Somboru,Zrenjaninu i Novom Sadu. Ove godine su uslovi bili drugačiji. Da bi se ispoštovale epidemiološke mere klubovi su se podelili po gradovima i po završetku trećeg kola proglašavali su se najbolji u Vojvodini.

 Pk „Bjelica“ Vrbas je učestvovao u prvom kolu u Subotici  i osvojio 15 medalja: 6 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane. Osvajači medalja bili su:
Pionirke:           Ema Pavljuk– zlato 50m prsno
Kadetkinje        Lenka Kozomora– zlato100m prsno, srebro 100m delfin
                       Marija Krajinović– zlato 100m ledja, srebro 100m kraul
                       Boris Hajdu– bronza 100m ledjno
Štefeta 4x50mix u sastavu Kozomora Lenka , Krajinović Marija , Bajagić Mina, Mandić Mina- bronza
Mladje juniorke: Nadja Igrački– zlato 200m delfin, bronza 100m delfin
Starije juniorke: Milena Mandić– zlato 200m ledja, srebro 100m ledja
Apsolutna kategorija: Nadja Igrački– zlato 200m delfin, bronza 100m delfin
                                 Milena Mandić– srebro 100m, 200m ledjno
 
 Sumiranjem rezultata iz tri kola Plivačkog saveza Vojvodine, PK „Bjelica“ Vrbas je osvojio 6 medalja: 1 zlatnu, 4 srebrne i 1 bronzanu. Tri u kadetskoj i tri u juniorskoj konkurenciji. Titulu PRVAKA VOJVODINE na 100m prsno uzela je Lenka Kozomora. Ona je takodje bila bronzana na 100m delfin. Marija Krajinović je osvojila srebrnu medalju na 100m ledja. U konkurenciji mladjih juniora Nadja Igrački osvojila je srebrnu medalju na 200m delfin. U konkurenciji starijih juniora Milena Mandić osvojila je srebro na 100m ledja i bronzu na 200m ledja.
  Po završetku takmičenja iz Plivačkog saveza Vojvodine je stigao dopis da je Lenka Kozomora pozvana u kamp najperspektivnijih kadetskih plivačica. Kamp ce biti održan u organizaciji Plivačkog saveza Srbije i Vojvodine na Košutnjaku gde će se tri dana testirati najperspektivniji plivači.
Svi ovi rezultati postaju još veći kad se u obzir uzme i činjenica da deca nisu imala treninge u vodi skoro 6 meseci. Sada nam sledi nastavak priprema do državnog prvenstva koje će se održati u Beogradu za tri nedelje.