ODŽACI – Proglašena vanredna situacija

512

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Odžaci na vanrednoj sednici održanoj dana 23.11.2020. godine, doneo je zaključak kojim se predlaže predsedniku opštine Odžaci da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Odžaci.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Odžaci, na sednici održanoj dana 23.11.2020. godine razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju na području opštine Odžaci, u vezi širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Sombor.

Na osnovu spomenutih izveštaja Zavoda za javno zdravlje utvrđeno je da je stopa prevalencije premašila propisani broj ukupno obolelih za teritoriju opštine sa manje od 30.000 stanovnika te da su se stekli uslovi da se proglasi vanredna situacija za celu teritoriju opštine Odžaci.

Opštinski štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.