U Kuli 241 osoba inficirana korona virusom

6626

U Zapadnobačkom okrugu je 859 inficiranih korona virusom, pokazuju poslednji podaci somborskog Zavoda za javno zdravlje.

„Najviše zaraženih je u Somboru 420 pacijenata, u Kuli 241, u Odžacima 119, dok je u Apatinu 79 ljudi inficirano Kovidom – 19“, rekla je dr Gordana Cvetić gostujući u Jutarnjem programu RTV-a.

U samoizolaciji se nalazi oko 300 osoba.

Na osnovu novonastale situacije u trećem talasu borbe protiv epidemije Covid 19 i velikog broja novozaraženih, Opšta bolnica Sombor obezbedila je veći kapacitet Covid Odeljenja za prijem novih pacijenata.

Pored Odeljenja za plućne bolesti i zgrada Internog odeljenja koristi se u svrhu smeštanja pacijenata obolelih od kovida.

U somborskoj Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ saopštili su da je Interno odeljenje premešteno na treći sprat Hirurškog bloka, u deo Odeljenja za ortopediju. Internistički prijem i pregled pacijenata se obavlja u sklopu Odeljenja za hitan prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u prizemlju Hirurškog bloka.

Dečija respiratorna ambulanta se nalazi u zgradi Specijalističkih ambulanti i do nje se dolazi sa strane ulice Sime Matavulja, kolskim ulazom u Bolnicu.

Izvor: RTV