U Vojvodini 1.755 novozaraženih. Poštovanje mera važnije nego ikad!

1548

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 140.608 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 1.315 ljudi. U bolnicama je više od 6.500 pacijenata, a na respiratorima 223 osobe.

Epidemijska situacija u Srbiji sve je teža, a juče je bio najteži dan do sada.Prema poslednjem preseku podacu su alarmantni – borbu sa kovidom 19 izgubila je još 41 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 7.579 ljudi od 22.231 testirane osobe.

Zbog pogoršanja epidemijske situacije Krizni štab je doneo odluku da srednjoškolci i đaci viših razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, kao i da će školski raspust početi 21. decembra i trajati do 18. januara.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Agencije za lekove i RFZO o hitnoj nabavci vakcina. Jedna po jedna bolnica ulazi u kovid sistem. Prvi put su u crvenoj zoni i Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije i bolnica „Sveti Sava“. Doktori iz tih bolnica apeluju na poštovanje mera, jer je sistem opterećen, a lekari na ivici snaga. I Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac ušla je u kovid sistem, a direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je da će okupacija koronavirusa trajati sigurno celo proleće, a možda i do leta.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.755 novih slučajeva korona virusa.

U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi oboljevanja, a po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, potom Subotica i Sombor.

Izvor: RTV