104 nova preduzetnika u Zapadnobačkom okrugu

387

Na području Zapadnobačkog okruga ove godine su registrovane 104 nove preduzetničke delatnosti uz korišćenje subvencija za samozapošljavanje kroz učešće na javnim pozivima Nacionalne službe za zapošljavanje i javnim pozivima Lokalnih samouprava uz sufinansiranje programa.

Foto: M. V.

Delatnosti kojim će se baviti su raznovrsne, od uslužnih delatnosti kao što su krojačke i frizerske usluge, usluge prevoza, do proizvodnih delatnosti i to proizvodnja peciva i hleba, proizvodnja betonske galanterije, proizvodnja dekorativne ambalaže, proizvodnja kozmetike, molersko farbarski radovi i mnogi drugi.

Od 104 novoristrovane delatnosti na području opštine Sombor registrovano je 39, u Kuli 18, na području Apatina 16 i na području opštine Odžaci 31 delatnost. Ukupna vrednost sredstava koja su izdvojena za ove programe je 26 miliona dinara.

Nezaposlena lica u potrazi za zaposlenjem često u preduzetništvu vide priliku da rade za sebe i da kroz predzetništvo iskažu svoj potencijal i sposobnosti. Realizacijom preduzetničkih ideja pruža se mogućnost ostvarivanja prihoda u delatnostima koje obogaćuju život građana i izlaze u susret njihovim potrebama, kao i finansijska i upravljačka nezavisnost u poslovanju.