Završena sednica Kriznog štaba: OVO SU NOVE MERE

1487

Aktuelne mere za suzbijanje epidemije koronavirusa ostaće na snazi do petka 18. decembra. Posle toga će ponovo zasedati Krizni štab, saopštila je posle današnje sednice Darija Kisić Tepavčević.

Iznela je i nove uslove za ulazak u zemlju. Stranim državljanima biće potreban negativan pi-si-ar test, a državljani Srbije koji ne budu imali negativan test ići će u izolaciju od deset dana.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da se videlo da su dosadašnje mere dale efekte. Brojevi su na visokim vrednostima, ali se vidi pad broja novoobolelih, dodala je.

Razgovarano je i o merama koje će se sprovoditi pri ulasku u Srbiju.

Za sve strane državljane biće obavezn PCR test pri ulasku u zemlju od 20. decembra najverovatnije do 10. januara, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Kada je reč o građanima Srbije, ukoliko oni ne budu imali negativan PCR test biće u obavezi da budu u kućnoj izolaciji od 10 dana koju će moći da prekinu ako u međuvremenu urade PCR test i on bude negativan.

Na pitanje o merama za Svetog Nikolu i Novu godinu, Darija Kisić Tepavčević je rekla da bi mere trebalo da budu iste svakog dana, i da bi trebalo da učinimo sve da sprečimo infekciju, naročito u ovom periodu godine.

Apelovala je na ljude da proslave praznike u najužem krugu porodice i da se pridržavaju svih mera.

izvor: RTS