Direktor Udruženja „Plava ptica“ učestvovao na konferenciji Svet u 2021.

1460

U utorak, 15.decembra 2020. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije, održana je konferencija Svet u 2021. Ova, deveta po redu „The Economist- Svet u 2021.“ konferencija koju organizuje „Color media communications“ je skup na kome su govorili eminentni stručnjaci i čelni ljudi Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i ličnosti iz javnog života dok su opštinu Kula predstavljali predstavnici Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“ Kula.

Konferenciju je otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a u uvodnom delu su govorili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, i ministri Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Zorana Mihajlović i Gordana Čomić.

Na 4. panelu na temu položaja ranjivih grupa u pandemiji čiji je moderator bila državna sekretarka u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govorili su:

  • Biljana Barošević-pomoćnik ministra, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Ministarstvo za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja,
  • Marina Vidojević– v.d. direktora,Ustanova za decu i mlade Sremčica,
  • Mikica Budimirović-v.d. direktora, Dom za invalidna lica Zemun,
  • Jelica Stamenković, vlasnik preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom BUDUĆNOST PET-Jagodina,
  • Mihajlo Gordić-potpredsednik, Gradska organizacija gluvih Beograda,član izvršnog odbora Saveza gluvih i nagluvih Srbije,
  • Marko Košutić– predsednik Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u AP Vojvodini, direktor Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“ opštine Kula.

Marko Košutić, direktor Udruženja preneo je utiske sa konferencije:
Naše Udruženje je učešće na ovom panelu doživelo kao veliko prizananje i čast, jer smo od strane resornog ministarstva prepoznati kao relevantan partner za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom u Srbiji.