Kakvo je trenutno stanje sa korona virusom u Kuli?

2253

U Zapadnobačkom okrugu ulaskom u Novu godinu i dalje je iznad 2.000 inficiranih od korona virusa, pa nadležni poručuju da nikako nije vreme za opuštanje i pored toga što je nešto blaža situacija, a za sedam do deset dana će slika o cirkulaciji virusa biti mnogo jasnija.

Početak godine nije doneo ništa bolju epidemiološku sliku u Zapadnobačkom okrugu, što pokazuju brojke od 2.325 inficiranih virusom Koivd -19, navode u Zavodu za javno zdravlje i dodaju da ovih dana očekuju distribuciju vakcine. Domovima zdravlja u okrugu već su dopremljeni frižideri kako bi se vakcina mogla čuvati na temperaturi od 2 do 8 stepeni.

„Na teritoriji grada Sombora je trenutno 784 inficirana pacijenta od korona virusa, u Apatinu 295 pacijenata, u Kuli 854 pacijenta i u Odžacima 392 aktivna slučaja. Ovih dana očekujemo distribuciju vakcine do našeg Zavoda, odakle će se distribuirati prema domovima zdravlja u našem okrugu. Vakcinacija će se sprovoditi kod zdravstvenih radnika, kod zaposlenih u staračkim domovima i domovima socijalne zaštite i naravno kod starije populacije“, kaže dr Tatjana Medić, epidemiolog Zavod za javno zdravlje Sombor.

Izvor: RTV