KULA – Vakcina stigla u Kulu! Oni su prvi primili vakcine…

6509

Redakcija Našeg Mesta ispratila je početak vakcinacije u našoj opštini.

Vakcinalni tim u Domu zdravlja Kula čiji je koordinator glavna sestra Tanja Luketa, dočekala nas je na odeljenju opšte prakse gde je već dr.Tatjana Gajić Dragaš vršila pregled prvog zdravstvenog radnika koji će probiti led, prvi u našoj opštini primiti vakcinu i početi proces imunizacije stanovništva protiv COVID 19 virusa.

Sestrice Maja Bojović i Racić Slađana spremaju prvu dozu vakcine proizvođača Pfizer. Trema je tu, sve okolnosti su neuobičajne, nove…Sve je razumljivo.

13 sati i 16 minuta. To je tačno vreme kada je krenuo vakcinalni proces u našoj opštini, a prvi je vakcinu primio dr Miroslav Mršević sa odeljenja pulmologije, a zatim njegova sestrica sa odeljenja Dedeić Olivera.


Po programu imunizacije prvi su zdravstveni radnici, tako da se danas u Domu zdravlja Kula, vakcinisalo 20 zdravstvenih radnika koji su se opredelili za vakcinu proizvođača Pfizer. Vakcinacija podrazumeva davanje dve doze vakcine, druga se daje nakon 3 nedelje.

Prema rečima Žarka Ševina, direktora Doma zdravlja u Kuli, istim tipom vakcine će se vakcinisati korisnici Doma za stare u Kuli tokom sledeće nedelje.

Takođe,najavljena je i skora isporuka ruske vakcine „Sputnik V“.

Eto,tako je počelo…a što kažu nastaviće se…

Za Vaše, Moje, Njihovo, Naše Mesto,
vaš (za)lutajući fotoreporter, Tamaš Tomi.