KULA – Udruženje MNRO „Plava ptica“ dobilo novo kombi vozilo

634

Predsednk opštine Kula, Damjan Miljanić danas je uručio ključeve novog kombija direktoru udruženja za pomoć MNRO "Plava ptica", Marku Košutiću.

Marko Košutić je u svojoj izjavi za medije rekao da je ovo prvi put da je udruženje dobilo sredstva za nabavku potpuno novog vozila, koje je adaptirano i atestirano za prevoz osoba sa invaliditetom. To podrazumeva da ima rampu za ulazak invalidskih kolica i da je potpuno prilagođeno za prevoz nepokretnih korisnika. Ono će raditi narednih godina za prevoz korisnika iz svih sedam naseljenih mesta do dnevnog boravka ali služiće i za prevoz svih drugih osoba sa invaliditetom u opštini kada je potrebno. 27 korisnika svakodnevno koristi ovaj prevoz.

Za nas je ovo jako važna stvar jer naše usluge ne mogu da funkcionišu ako korisnici ne mogu da dođu do njih, istakao je Košutić.

Osvrnuo se na sradnju sa lokalnom samoupravom oko pronalaska adekvatnog vozila i adaptiranja istog. Za nabavku ovog vozila izdvojeno je 36.000 evra i ono obezbeđuje da usluge ovog udruženja budu dugoročno održive.

Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula rekao je da su za našu opštinu veoma značajne usluge koje ovo udruženje pruža. Broj korisnika i usluga raste, a opština se trudi da i kvalitet tih usluga bude što bolji.

Plava ptica, na čelu sa Markom Košutićem je najzaslužnija za kvalitet usluga stručnih ljudi i njihov odnosu prema radu. Opština, korisnici kao i građani su to prepoznali, istakao je Miljanić.

Što se tiče materijalnog, rekao je da je tu dominantna uloga opštine koja je izdvojila 36 miliona za funkcionisanje svih usluga udruženja. Trend rasta budžeta je rezultat onoga što vidimo kao potrebe korisnika.

Broj personalnih asistenata u ovom udruženju sada je 30. Glavna poenta je da su korisnici zadovoljni i da imaju najbolju uslugu u Srbiji zahvaljujući Plavoj ptici, rekao je Miljanić.

Osvrnuo se na dodelu povelje „Plavoj ptici“, iz razloga što je zahvaljujući ovom udruženju prvi call centar u Srbiji  funkcionisao nesmetano za vreme trajanja vanrednog stanja.