VRBAS – U drugom polugodištu više đaka u klupama

854

Juče je i zvanično počelo drugo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama u opštini Vrbas, a odziv dece u školskim klupama je mnogo veći nego u prvom polugodištu.

Gimnazija "Žarko Zrenjanin" Vrbas / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Opština Vrbas broji devet osnovnih i dve srednje škole i danas su sve škole su krenule sa nastavom. Od ukupnog broja učenika osnovnih škola čak 97 odsto đaka opredelilo se za nastavu u školskim klupama, odnosno, tek 3 odsto vrbaških osnovnoškolaca nastavu prati onlajn. U srednjim školama svega 11 odsto učenika opredelilo se za onlajn nastavu.

Marija Milinić, pomoćnica predsednika za obrazovanje opštine Vrbas, danas je bila u radnim posetama vrbaškim školama i ističe da je sve u skladu sa epidemijskim merama.

“Mi smo danas bili na terenu, obišli smo i osnovne i srednje škole i sve je onako kako je bilo i planirano. U razgovorima sa direktorima škola govorilo se i o realizaciji neposredne nastave, ali i o nekim drugim tekućim problemima koje prate, a i pratiće nastavni proces. Zadovoljstvo nam je, pre svega, što smo videli učenike u učionicama i što su oni sa radošću započeli ovaj prvi dan,” kaže Marija Milinić.

Marija dodaje i da su sve škole, prema uputstvima još od 1. septembra, za onlajn nastavu odabrale platforme za rad, uglavnom gugl učionice ili majkrosoft tims. Što se tiče neposredne nastave, ona je organizovana u grupama do 15 učenika, a časovi su skraćeni na 30 minuta.

Izvor: RTV