Otvoren punkt za imunizaciju u Kuli: Vakcinisan prvi najstariji građanin

3111

Devedesetjednogodišnji Petković Milinko iz Kule je prvi naš najstariji sugrađanin koji je primio vakcinu protiv korona virusa.

Kako kaže, seća se svih masovnih vakcinacija od epidemije variola vere i drugih i uvek se vakcinisao, tako i sad veruje u struku i vakcinu.

U Srbiji je 19. januara počela masovna vakcinacija građana protiv korona virusa. Imunizacija će se vršiti na 300 punktova u gotovo svim gradovima Srbije, najavljeno je posle sednice Operativnog tima za vakcinaciju sa državnim vrhom.

U opštini Kula je masovna vakcinacija počela je trenutno na jednom punktu u MZ Donji grad, gde se na dnevnom nivou može vakcinisati više od 300 građana.

„Prvog dana je počela vakcinacija najstarijih građana iz cele opštine,po spisku koji se dobija iz centralnog registra.Kako broj prijavljenih bude rastao, tako će se aktivirati i centri u Ruskom Krsturu, Sivcu, Crvenki i Kruščiću. Na terenu se nalaze ekipe iz Doma zdravlja u Kuli,kao i volonteri Crvenog krsta“ rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine i komadant kriznog štaba, obilazeći rano jutros punkt za vakcinaciju u MZ Donji grad.

Procedura vakcinacije je veoma jednostavna i traje od osam do deset minuta, uz popunjavanje formulara i pregled lekara.

Predsednica Vlade Ane Brnabić iznela je podatak da je u Srbiji trenutno 351.000 građana prijavljeno za vakcinu, a od tog broja je 67 odsto građana starije od 50 godina. (Podatak od 19. januara 2021.)
Radno vreme punkta za imunizaciju u MZ Donji grad je od 8 do 15 časova.